Reklampost? Nej tack!

Har du verkligen fått nog av att få massvis av onödiga reklamblad i brevlådan varje dag? Då är du helt klart inte ensam om det. Varje dag proppas våra brevlådor fulla med flyers, reklamblad och reklamtidningar. Detta trots att ingen av oss egentligen har bett om något av det. Det är verkligen en skam. Det är dags att alla sätter ner foten och säger ingen reklam tack, en gång för alla. Här är några av anledningarna till varför reklam i brevlådan är så dåligt, samt vad du själv kan göra för att vara med och kämpa.

Varför är reklampost så dåligt?

Det finn många anledningar till att säga nej till den onödiga reklamposten. Den slösar värdefull tid, den slösar resurser och den skadar miljön. Allt fler sluter sig till kampen mot onödiga reklamblad och tidningar. Fler och fler vågar säga ”ingen reklam tack!”. ju fler som väljer att säga nej, desto snabbare kan reklamposten försvinna helt.

 

Passar inte in i ett klimatsmart samhälle

Reklamposten hör verkligen inte hemma i ett klimatsmart samhälle. Det är en gammalmodig form av reklam som bara kostar onödigt många resurser. Dessa resurser skulle istället kunna användas på mycket viktigare saker.

 

Låt inte storföretagen fortsätta att spilla energi och resurser på denna onödiga reklam. De måste få höra att befolkningen inte längre vill ha denna typ av reklam. Det finns andra alternativ och andra vägar att gå när det kommer till just reklam. Reklamposten är helt klart utdaterad och måste bytas ut för att vi ska kunna leva i ett mer klimatsmart samhälle.

Lurar oss till onödiga köp

Ett annat skäl till att säga ”ingen reklam tack” är att denna reklam får oss att köpa mer än vi egentligen vill. Du kanske aldrig har tänkt på det tidigare, men du har garanterat köpt något du egentligen aldrig hade köpt om det inte var för just reklamposten. Det är verkligen många som faller för dessa reklamfällor. Det är lurendrejeri på allra högsta nivå.

När vi konsumerar mer, slösar vi ännu fler av jordens resurser. Vårt samhälle kan inte fortsätta med den gamla slit och släng-kulturen. Alla måste bli ännu bättre på att återanvända, förnya och återvinna. Världen är på väg åt rätt håll, men kampen är långt ifrån över. Att göra oss av med reklamposten är ett av de många trappstegen, men varje enskilt steg är viktigt.

Visa att du är med i kampen

Hur gör man om man vill vara med i kampen mot denna onödiga reklampost? Det är superenkelt. Allt du behöver göra är att sätta en skylt eller dekal med texten ”ingen reklam tack” på din brevlåda eller ovanför ditt brevinkast. Då vet brevbäraren att du verkligen inte vill ha någon reklam. Ingen reklam tack-skyltar hittar du lättast online i olika webshoppar eller liknande. Ofta kan man få dem i olika typsnitt och färger, så att man även kan få en design som man tycker om. Förmedla ditt budskap, samtidigt som du får en snygg skylt eller dekal att dekorera din brevlåda med. Två flugor i en smäll.