Har du varit i Köpenhamn?

Om inte kan det vara på tiden.  Det finns en hel del dolda ställen man inte tänker på men som helt klart är värt ett besök. Visste du för exempel att det finns ett höghus där det odlas grönsaker på toppen? Jo, det är sant och även god, närproducerad honung kan man få tag på. Det finns även en restaurang på toppen av höghuset dit man kan gå och äta om man vill.

 

Besök brokvarteren 

Brokvarteren har riktigt mycket att bjuda på. Det är flera stadsdelar i Köpenhamns som heter Vesterbro, Nørrebro och Østerbro. De har olika saker att bjuda på. Allt ifrån vintagebutiker, gammaldags och nya caféer och vackra parker. Det kan alltså betala sig att gå en bit bort ifrån Strøget för att uppleva något av det mera äkta Köpenhamn.

 

Åk norrut 

Det kan också vara en förnuftig idé att åka en bit utanför Köpenhamn. Norr om Köpenhamn har du exempelvis Klampenborg som är en fantastiskt fin naturpark. Det finns väldigt stora kronhjortar i den parken dessutom.

 

Stränderna 

Stränderna är verkligen fantastiska både i och runt om Köpenhamn. Det är aldrig långt till vattnet när man befinner sig i denna stad. Att bada i hamnen är en helt speciell upplevelse. Det finns så kallade hamnbassänger som man kan bada i. Det är en riktigt bra idé om man har småbarn med sig. Amager strandpark är en riktig pärla. Det är en flera kilometer lång strand som ligger på en ö som heter just Amager.

 

Shoppingen 

Shoppingen är inte dålig i Köpenhamn. Du har som nämnt Strøget men det finns så mycket mer än det. Brokvarteren har en massa specialbutiker som verkligen är värda att besöka. Sen finns det flera bra shoppingcenter inne i stan med många bra märken. Är det antikviteter du är ute efter är Nørrebro att rekomendera. Där ligger det ett flertal antikvitetsaffärer.

 

Det glömda Köpenhamn 

Det finns mindre kända stadsdelar i Köpenhamn som exempelvis Sydhavnen. Sydhavnen är uppdelad i det gamla och nya Sydhavnen. I det nya Sydhavnen är arkitekturen inspirerad av Venedig med små kanaler. I det gamla Sydhavnen finns det mer grön natur att besöka. Här kan du även uppleva det gamla genuina Köpenhamn. Det är helt klart en bra idé att gå in och sätta sig på ett av de lokala caféerna och beställa ett smørrebrød och en kall öl och märka atmosfären.

Besök spännande utställningar och gamla byggnader 

Köpenhamn vrimlar av gamla byggnader och det är helt klart värt att ta en runda i stan för att bara beundra dessa. Kom ihåg att ta några pauser i all sight-seeing emellanåt och sätt dig ner och avnjut en god kopp kaffe eller en god te med lite honung i och se på folk som går förbi. Dansk arkitetkturcenter är även det ett spännande ställe att besöka. Du har säkert hört talas om Louisiana. Det är Köpenhamns mest kända konstmuseum.

 

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot att få en spännande och givande semester i Köpenhamn.